Films voor klein en groot

Ook dit jaar blaft Cinema ZED weer vrolijk mee en toont de beste jeugdfilms op het grote scherm. Van bruisende kortfilmcompilaties over een Afrikaanse superheldenfilm en prachtige handgetekende animatiefilms tot de nieuwste films in avant-première!

Films voor de allerkleinsten

Gordon & Paddy' is een animatiefilm in de traditionele 2D tekenstijl voor kinderen van 4 tot 7 jaar. Een mooi en grappig verhaal over de oude kikkercommissaris Gordon en zijn spitsvondige opvolger, muisje Paddy.

De Kleine Heks' (6-10 jaar) is een gezellige en grappige familiefilm gebaseerd op het originele kinderboek uit 1957. Dit is een live-action verfilming waarin spanning en avontuur worden afgewisseld met wijze levenslessen.

De Antwerpse animatiestudio Cyborn stond in voor de volledige 3D-productie van ‘Pluisje’ (5-8 jaar). Deze IJslandse film over een vogeltje dat alleen de winter moet zien te overleven, sleepte al diverse prijzen in de wacht. Voor kinderen van 5 tot 8 jaar.  

Films voor tieners

Dilili in Parijs’ (7-12 jaar) van Michel Ocelot is een prachtige animatiefilm over een meisje dat in het Parijs van de belle époque een groot mysterie moet ontrafelen. Ocelot, gekend van ‘Kirikou en de Heks’,  combineert flat-3D met echte foto’s van Parijs als achtergrond voor dit kunstige avontuur.

In ‘Supa Modo' (8-12 jaar) maak je kennis met de negenjarige Jo uit Kenia. Ze is ongeneeslijk ziek, maar wil toch superheld worden. Deze productie verweeft een grenzeloze levenslust samen met de realiteit van ziekte tot een prachtige film. Ontroerend en grappig tegelijk.

Filmontbijt

Een vaste waarde op Rode Hond is het heerlijke Filmontbijt. Schuif met het hele gezin aan de ontbijttafel aan en duik nadien de filmzaal in met ‘De Wegpiraat en Andere Deugnieten' (5-8 jaar).