Films met dat tikkeltje meer

Speelfilms, stopmotion, kortfilms, papieranimatie … Cinema ZED brengt opnieuw een heerlijk familieaanbod op het grote scherm. Maar ook naast het witte doek serveren ze heel wat lekkers: van stadswandeling tot kamishibai-vertelling en filmontbijt.

> Zara en de magische kicksen: Omdat haar broers vinden dat meisjes niet kunnen voetballen, durft Zara haar kunstjes niet te laten zien. Tot ze op een dag magische voetbalschoenen krijgt en als een professional speelt. Maar dat succes houdt ook risico’s in …  (zo, 6-12 j)

> 'Zibilla staat op haar strepen' is een Belgische kortfilmcompilatie met prachtige animatiestijlen. Centraal staat het spannende avontuur van de kleine zebra Zibilla, die haar gestolen knuffel wil terugvinden. Op maandagochtend kan je de film combineren met een heerlijk filmontbijt en krijg je er een kamishibai-vertelling bovenop. (za-ma, 5-8 j)

> 'Storm, Letters van vuur' is een meeslepende avonturenfilm over de jonge zoon van een middeleeuwse drukker. Tijdens een stadswandeling ontdek je eerst zelf het Leuven van de middeleeuwen en de wereld van de boekdrukkunst. Daarna duik je de filmzaal in voor een zinderende klopjacht door het Antwerpen van 1521. (ma+di: wandeling + film, 9-12 j)

Met ook 'Shaun het Schaap: Het Ruimteschaap', de insecten van 'Minuscule 2', het rendier 'Aïlo' en de nieuwe avonturen van 'Solan & Ludwig' spelen nog heel wat meer ‘beestjes’ de hoofdrollen.