Op de planken

Het zaallicht dooft, het doek opent, de voorstelling begint... Ook dit jaar laat Rode Hond je genieten van (klassieke) muziek, poëzie, spannende verhalen ...

Made in Leuven

Rode Hond is altijd extra trots om werk van Leuvense makers te presenteren.

  • In Kapottepoppenkoppen (6-12, zo) steekt Collectief dOFt de draak met onrealistische verwachtingen en doet absurde pogingen om aan die verwachtingen te voldoen.
  • Niet enkel Leuvense makers bij Max Last, ook een Leuvense plek speelt een belangrijke rol in de muzikale wandelvoorstelling Spinnenmetenknippen (5-12, ma + di) . Het stuk speelt zich namelijk af op de Stadsbegraafplaats.
  • Leuvens Stadsgezelschap Het nieuwstedelijk bewerkte Haroun (8-12, zo) van Salman Rushdie tot een spannende muziek- theaterproductie voor klein én groot.
  • En uiteraard is ook theatergroep Spoor 6 opnieuw van de partij met vele producties, waaronder hun nieuwste Miro – Museum – Muis (3-12, za) over een zonderling knaagdier.

Wat is kunst? Wat is theater?

Die kinderen met hun moeilijke vragen altijd! Op de vragen “Wat is kunst?” en “Hoe maak je eigenlijk theater?” geeft Rode Hond alvast een antwoord.

klassiekers in een nieuw jasje

  • Rosalba (3-5, zo) is een concert voor kleuters. Het wordt een melancholische beleving voor oude en jonge zielen over de blije Rosa die haar zusje Alba wil opvrolijken met het lied van de luit.
  • Het danstheaterstuk Alex in Vuilbakland (6-12, ma + di) stelt op een originele manier onze wegwerpmaatschappij in vraag. 

slotfeest: circus!

    Zoals vanouds eindigt Rode Hond met een spectaculair slotfeest, Circus! (3-12, di) Nieuw talent uit de circushogescholen van Brussel, Tilburg en Rotterdam maakt zijn opwachting. Verwacht een gezellig, grappig en spannend programma voor het hele gezin!