13de editie Rode Hond!

De herfstvakantie in Leuven belooft opnieuw dolle pret voor jong én oud. Rode Hond trakteert je al voor de 13de keer op een vierdaagse vol theater, dans, film, workshops, circus, expo, literatuur en nog veel meer.

Met het Festivalcentrum in Hal 5 en nog zeventien andere locaties wordt het een familiefeest in heel de stad.

Bekijk zeker ook het gloednieuwe magazine van Rode Hond dat je bij de deelnemende partners vindt. Een groot deel van het aanbod is ook helemaal gratis.

Ook dit jaar organiseert Rode Hond een grote kleurwedstrijd. Wie de grote tekening uit het gloednieuwe Rode Hond Magazine inkleurt, maakt kans op een all areas pas voor het hele gezin. Zo geniet je vier dagen onbeperkt en gratis van heel het festival!

Samen genieten

Zoals steeds is Rode Hond een kunstenfestival voor het hele gezin. Jong en oud genieten er samen van het dagvullend programma en delen in de beleving en de verwondering. Bij een aantal activiteiten gaat dat net een tikkeltje verder ...

  • Ga met je gezin op tocht door de expo De wereld van de Arenbergs (5-10,za - di) en dompel je onder in een leven vol glitter en glamour, kastelen, heldhaftige hertogen en prachtige prinsessen.
  • Hoe leuk is samen zingen (7-12, zo)? Kom het (her)ontdekken tijdens dit unieke zangmoment. Je leert je stem opwarmen, liedjes instuderen en ze samen brengen.
  • Voor al wil klauteren, kruipen, piramides maken .... is de heerlijke workshop Mijn papa is een klimrek (4-12, ma) een echte aanrader.
  • Een boeiende en dromerige zoektocht voor het hele gezin met als leidraad het boek van Kim Crabeels over De meest eenzame walvis van Leuven (6-11, za-di).
  • Haroun (8-12, zo + di) is boeiend muziektheater vol slam poetry, spoken word en rap. Op basis van een boek van Rushdie. Met verschillende versies voor kleine én grote mensen.
  • Tijdens de workshop van BURn leert je alle tricks van breakdance (6-12, za): footwork , windmills , swipes, battle... niets zal je nog vreemd zijn! Coole urban mama’s, papa’s, opa en oma’s worden uitgedaagd door hun kroost.