Tips voor tieners

'Rode Hond' is er zeker niet alleen voor ‘de kleintjes’.
Ook als je 10 of ouder bent, valt er vier dagen veel te beleven. Check alvast deze tips …

  • In 'Stijn in het hoofd van Hawking' brengt Stijn Meuris niet alleen zijn mooiste Noordkaap- en Monza-nummers met de 26 muzikanten van het Room 13 Orchestra. Hij vertelt je ook enthousiast over de de briljante wetenschapper Stephen Hawking. Van 'Satelliet Suzy' tot zwarte gaten en het wonder van de tijd, het is maar een kleine stap! (za, 10-12 j)
  • In 'Een man verliet een keer zijn huis' beklim je een stelling van 7 meter hoog, met een werfhelm op je hoofd. Onderweg luister je naar een grappig hoorspel van Comp. Marius. (za-di, 9-12 j)
  • In het interactieve 'Spreek recht-uit!' mag jij mee beslissen over de middeleeuwse rechtzaken die worden voorgelegd. Bijvoorbeeld: hoeveel pensen moet slager Willem blijven maken? (za + di, 9-12 j)
  • 'Op expeditie naar nieuwe plekken en bouwsels': op deze speurtocht vol opdrachten en raadsels sta je verwonderd door de nieuwste architectuur in Leuven. (za-di, 8-12 j)
  • 'Hiernamaals': Sam heeft na de dood van haar moeder de zorg voor haar twee broertjes en haar papa op zich genomen. Als ze zelf na een ongeluk in de hemel belandt, ontdekt ze een geheime route om haar leven over te doen. (za + di, 11-12 j)
  • 'Wallay': De 13-jarige Ady is een echte puber. Ten einde raad stuurt zijn vader hem een zomer lang naar zijn familie in Burkina Faso. Hij wordt er allesbehalve hartelijk ontvangen. Tot Ady ontdekt dat er altijd mensen zijn die je kan vertrouwen ... Geniet van de Beste Europese Jeugdfilm van 2018! (ma-di, 11-12 j)