Tips voor tieners

'Rode Hond' is er zeker niet alleen voor ‘de kleintjes’.
Ook als je 10 of ouder bent, valt er vier dagen veel te beleven. Check alvast deze tips …

  • 'Stijn in het hoofd van Hawking': Met Stijn Meuris en de twintig muzikanten van het Room 13 Orchestra duik je in het hoofd van Hawking, een briljant wetenschapper met een passie voor zwarte gaten, andere universums en het wonder van de tijd. (za, 10-12 j)
  • Maak kennis met de Leuvense schepenbank in 'Spreek recht-uit!'. In deze interactieve voorstelling mag jij mee beslissen over de rechtzaken die worden voorgelegd. (za + di, 9-12 j)
  • 'Op expeditie naar nieuwe plekken en bouwsels': op deze speurtocht vol opdrachten en raadsels sta je verwonderd door de nieuwste architectuur in Leuven. (za-di, 8-12 j)
  • 'Hiernamaals': Sam heeft na de dood van haar moeder de zorg voor haar twee broertjes en haar papa op zich genomen. Als ze zelf na een ongeluk in de hemel belandt, ontdekt ze een geheime route om haar leven over te doen. (za + di, 11-12 j)
  • Maak je eigen videoclip (VOLZET!): Neem wat funky liftmuziek en maffe filmbeelden uit de 80s en 90s, voeg er wat fleurige kleuren aan toe, een beetje knippen en plakken … BAM! Je hebt een vapor wave! De Jeugddienst leert je alle tips & tricks van de videoclip! (zo, 8-12 j)
  • 'Wallay': De 13-jarige Ady is een echte puber. Ten einde raad stuurt zijn vader hem een zomer lang naar zijn familie in Burkina Faso. Hij wordt er allesbehalve hartelijk ontvangen. Tot Ady ontdekt dat er altijd mensen zijn die je kan vertrouwen ... Geniet van de Beste Europese Jeugdfilm van 2018! (ma-di, 11-12 j)