Workshop

Rode Hond is een bezig baasje. Ook dit jaar daagt hij jou uit om je creatieve, literaire, sportieve of nieuwsgierige beentje voor te zetten.

COOLE MOVES

Is stilzitten echt niets voor jou? Dat treft! Check zeker deze workshops vol beweging:

DROOMCREATIES

Toon je creatiefste kant en creëer je wildste fantasieën ...

  • De allerkleinsten (en hun gevolg) worden verwend in het Huis van het Kind met Wonderzolder (0-4, zo, ma + di) of Kinderkunstenatelier (2-4, ma + di). In M - Museum Leuven ontdekken ze de zalen ook op een aangepaste manier in speelb(r)abbel (1,5-3, za) en Kleuterkrabbels (4-5, ma).
  • Bij de urban arts van BURn hoort natuurlijk ook een Graffitiwall /Krijtgraffiti (6+, za, Jeugdcentrum). Maar op zondag kan je bij Vleugel F ook aan de slag met beelden in de workshops Stop Motion (6-9) of Fotoreportage (9+).
  • Ga je liever met stevige materialen aan de slag? Kies dan voor RoboKop van REused (8+, za + zo, OPEK) of leef je op het binnenplein van Tweebronnen uit met Bamboepret (alle leeftijden, za, ma + di).
  • Wie graag groot droomt, moet zeker binnenspringen in de Bib bij Stadsdromers (alle leeftijden, za, ma +di): je stempelt een kleurrijke stad en maakt die volledig met mobielen van vogels, wolken of abstracte vormen.

PRET MET LETTERS

De Bib blijft de favoriete pleisterplek van schrijvers, vertellers en tekenaars.

  • Centraal staat de speelse expo RetteKetetLetterpret (alle leeftijden, za, ma + di) waarin je kennismaakt met tal van creatieve talenten. Illustratoren Tom Schamp (Letterenpret, 8+, za) en Harriët van Reet (Gekke Letterdingen, 7+, di) gidsen je rond en helpen je daarna om je eigen beestige alfabet te ontwerpen.
  • Artforum nodigt er ook nog andere gasten uit, zoals Gerda Dendooven en haar Stella (7+, ma) en Heksje Mimi van Kathleen Amant (3-6, ma). Tekenaar Benjamin Leroy en schrijver Jaap Robben brengen de grappige voorstelling Suzie Ruzie (4+, di) waarna jij jouw stoute beentje mag voorzetten.
  • Kristof Devos (8+, za) is de schrijver en illustrator van onder meer 'Dit is Miep'. Hij neemt je mee in een teken- en vertelvoorstelling vol fantasie. Kom kijken met je ogen dicht en pluk de fantasie uit de lucht!
  • Kunstenaars Mieke Lamiroy en Sandrine Lambert dompelen je onder in hun Bam!BriefLabo (6+): je stuurt flessenpost, ontwerpt postzegels, schrijft gedichten en meer. (za + ma in de Bib - zo + di in M - Museum)

SPEURNEUZEN

Is jouw neus even goed als die van Rode Hond? Toon dan je speurtalent!

  • Ontdek de nieuwe collectie van M - Museum Leuven aan de hand van de Geurenzoektocht (6+, za-di): volg je neus door het hele museum en ruik waar de schat zit. Of bekijk de collectie met het Gezinsparcours DoBeDo (8+, za-di): Doen, Durven en Dromen.
  • De knapste speurneuzen hebben beslist al hun zintuigen nodig in Gezocht: Kunstdetective (6+, za, Kunst in Huis). Help jij de directrice om de echte kunstwerken terug te vinden!