Vooruit met de ... hond

Naast kijken en luisteren kan jij je op 'Rode Hond' ook volledig uitleven.
Ontdek het festival op een actieve manier. Handen en poten uit de mouwen in deze workshops en installaties!

 • Na het fysieke en verrassende danstheater 'Level Q' ben je welkom in de workshop 'Spel'. Je bedenkt er strategieën, tactiek en sabotage … of draait het spel om meer dan ‘winnen en verliezen’? (za, 8-12 j)
 • DIY & Dance: Ben je meer into urban arts? Check dan de gratis workshops van de Jeugddienst: bij graffiti, breakdance, buttons maken en henna handschilderingen kan je doorlopend deelnemen. Voor de nieuwste moves en tricks kies je een van de 'Streetdance'-sessies. (za, 6-12 j)
 • BAM!Labo Buurt!: Een masker met collage en druktechnieken? Of liever tekenen op zwart geschilderd papier? Fantasiewezens maken met droge naald? Of sculpturen bouwen? Samen met kunstenaars Mieke Lamiroy en Sandrine Lambert haal je inspiratie uit de buurt of de expo's in M - Museum en maak je iedere dag een creatie met een verschillende techniek. (za - di, 6-12 j)
 • De houten carrousel 'De Mallemolen' staat garant voor onvervalst draaimolenplezier. Bram Deryckere zet de (groot)ouders aan het werk in deze volledig energieneutrale installatie. Tournez manège! (za-di, 3-6 j)
 • Annemie Berebrouckx ken je wellicht als de geestelijke mama van Jules. Deze keer neemt ze je mee in de poëtische, avontuurlijke wereld van het duo 'Rosa & Robin'. Na het voorlezen ga je zelf tekenen en maak je een 'glow in the dark'-kunstwerk. (zo, 4-6 j)
 • Musical & Yoga - The Lion King: In deze yogaworkshop gaan kind en ouder samen aan de slag met de muziek uit de musical 'The Lion King'. (di, 3-6 j)
  Check zeker ook hun andere workshops en de voorstelling 'Lotta en de Pestvogel' (ma).
 • In 'Labo Digitale Kunsten' van Artforum mag je volop experimenteren. Deskundige kunstenaars leren je monteren en werken met green screen, 360°-camera’s, VR-brillen …
  Ook de overige dagen valt er in OPEK heel wat te beleven: van 'Artforum mixt kunst' (zo), over 'Klinkende knikkers' (ma) tot een grappige fotoshoot tijdens 'Cheese & Shoot' (di). (ma-di, 8-12 j)
 • Het Broosgebouw is de thuishaven van Cirkus in Beweging
  • In de workshop 'Huis-, Tuin- & Kloostercircus' ontdek jij elk hoekje en kamertje van dit circuspaleis en leer je de gekste kunstjes. (ma, 4-12 j)
  • Met 'Expeditie Broos' duik je nog dieper in de geschiedenis. Dompel je onder in de wereld van de missionarissen, leg je te rusten op een veldbedje van het oorlogshospitaal of spring vanuit een trampoline recht het moderne circus in …  (di, 4-12 j)