De vlag van de Riddersstraat

De Riddersstraat krijgt als eerste en enige straat in Leuven zijn eigen VLAG!
za 28/10/2017 - 11:00
5+
Dit evenement is gratis

Wie zijn jullie, bewoners van de Riddersstraat? Beeldend kunstenaar Marijs Kempynck werkt graag vier zondagen lang aan een vlag, samen met jou! Elke vlag drukt een bepaald idee uit, het is een symbool voor gemeenschap en verbinding. Marijs onderzoekt met jou wat het betekent om in de Riddersstraat te wonen? Welke noden, wensen en dromen leven er bij jullie? En hoe zou je die vorm (kunnen) geven? Wat zou je op de vlag willen zetten, samen met de buren van de straat?

De vlag van de Riddersstraat wordt de eerste keer gehesen op zaterdag 28 oktober om 11.00 uur bij de opening van het RodeHondfestival. De Rode Hond strijkt dit jaar met zijn festivalcentrum in jullie straat neer. Alle makers van de vlag krijgt een exemplaar mee naar huis om uit te hangen bij feestelijke gelegenheden.

Een vlag laten wapperen waarin iedere bewoner zich erin herkent, dat vraagt tijd. Noteer alvast in je agenda:

zondag(en) 1, 8,15 en 22 oktober, van 14.00 tot 17.30 uur
Waar? Fabota

Wil jij graag meewerken aan de vlag van de Riddersstraat? En je buren ontmoeten in een fijn project? Neem contact op met Veerle Van Schoelant van Rode Hond of vraag meer info bij de buurtwerkers van Fabota, ’t Lampeke of bij de directrice van kleuterschool Sint Jan.

Veerle Van Schoelant: 016 23 84 27 of veerle.vanschoelant@leuven.be.

Dit evenement is gratis