Het nieuwstedelijk / Jorre Vandenbussche, Mathias Van de brul en Gasper Piano
Theater
90'
8-12 jaar

Ticketprijzen

€ 12 - € 2,40 voor UiTPAS met kansentarief 
 

Papa is op. Sinds hij zijn vrouw en zijn job verloor, is Harouns vader in een depressie gesukkeld. De jongen vlucht in een fantasiewereld. Met spannende verhalen en heel veel verbeelding wil Haroun zijn papa redden.

Sara Vertongen bewerkte Salman Rushdie en goot het geheel in een bijzondere vorm. Een dubbelvoorstelling voor groot én klein, met een stevige geut spoken word, slam poetry en rap.

Bij het begin van de voorstelling nemen ouders en kinderen afscheid van elkaar. Haroun neemt de kinderen mee naar zijn wereld vol watergeesten, hopvogels en prinsessen-die-gered-moeten-worden. De ouders gaan naar de theaterzaal, waar Rashid op hen wacht. Daarna komt het hele gezin weer samen, maar luisteren ze door hoofdtelefoons naar een andere tekst en soundscape.

‘Haroun’ is een voorstelling voor grote én kleine mensen. Wil je weten wat de ander heeft beleefd tijdens de voorstelling. Praat dan na. Of niet. Niets zo spannend als een geheim voor papa en mama hebben, toch?
 
‘Haroun’ ging vorig jaar in première op het ‘Krokusfestival’ in Hasselt en werd nu verder bijgeschaafd met een nieuwe jonge acteur in de rol van Haroun: Mathias Van de brul. Mathias studeerde dit jaar af aan LUCA Drama.

opgelet: aparte voorstelling volwassenen - kinderen

 

Credits

originele tekst Salman Rushdie concept, tekstbewerking en regie Sara Vertongen met Jorre Vandenbussche en Matthias Van de brul muziek Gasper Piano productie Het nieuwstedelijk in samenwerking met NTjong


www.nieuwstedelijk.be