Het verhaal van het verhaal

Theater Artemis en Het Zuidelijk Toneel
Theater
100'
8-12 jaar

Ticketprijzen

€ 8 - € 1,60 voor UiTPAS met kansentarief  
+ kinderopvang

Joehoe?
Is daar iemand?
Ergens een verhaal?

Op een dag zit het publiek op een voorstelling te wachten. Het gordijn gaat open en het toneel blijkt naar de kapper te zijn geweest, helemaal kaal! Huh? In een hoek scharrelen wat mensen rond. Wie dat zijn? Geen idee, maar ze komen voor je handtas en ruiken naar mos!

Het verhaal van het verhaal gaat over….tja, waar gaat het eigenlijk over? Wie dit kan navertellen is een held! Dit is Raar met een grote R. En Vreemd met een grote V. Maar ook spannend met een grote S.
Een hele wonderlijke natuurfilm met vierkanten, cirkels en Cristiano Ronaldo. En het publiek? Dat kan slechts smachten en snakken naar de rode draad. Maar waar dan? En waarheen? Trompetten! Er klinkt muziek! Zal het verhaal dan toch nog komen?

Het verhaal van het verhaal is een onvervalste ‘Batelaan’, een magische wereld waarin alles plots kan zinderen van verlangens en verwachtingen. Een 8+ familievoorstelling voor iedereen die niet gekozen is voor het schoolvoetbalteam, of juist wel!

Soms staat er iets echt helemaal nieuws te gebeuren in het theater. Iets totaal origineel waarvoor je ook echt in het theater moet zijn. Het Verhaal van het Verhaal is zo’n gebeurtenis, onder regie van Jetse Batelaan. Hij wordt de pionier van het nieuwe theater genoemd. Over de hele wereld zijn ogen op zijn werk gericht en speelt zijn gezelschap voorstellingen van hier tot Tokio. Morrelend aan de theatergrenzen zet hij bezoekers keer op keer weer paf, tot aan de meest doorgewinterde theaterbezoeker toe. Dat klinkt high brow - en voor de kunstliefhebber: dat is OOK zo - maar de kinderen zelf boeit dat niet. Het is theater op hun huid geschreven en zij vinden het: Raar met een grote R. En Vreemd met een grote V. Maar ook spannend met een grote S. Voor hun kan het niet gek genoeg zijn! 

Een Happening met een grote H dus.

gratis kinderopvang


Bij deze voorstelling wordt gratis kinderopvang voorzien.

Rode Hond vraagt om altijd de aangegeven minimumleeftijd te respecteren. Te jonge kinderen verliezen sneller hun aandacht en kunnen het publiek en de spelers storen.

Bij het bestellen van je tickets kan je aanvinken of je hiervan gebruik wil maken.

In de pers

'Een interessante en vermakelijke avond theater voor jong en oud'- ****Theaterkrant

Een vrolijke, kleurrijke licht anarchistische bende... 'Het Verhaal van het Verhaal' draait alles om - Omroep Brabant

Slim en oergeestig in een nog ongehoord en onbeslist verhaal- ****NRC

De pers over de vorige productie ‘Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde’:

  • “Briljant concept van Batelaan ontroert diep. Het theaterseizoen is begonnen, met een absoluut hoogtepunt.” Theaterkrant*****
  • “Zelden een theaterstuk gezien dat het publiek zo ademloos volgde. Brabants Dagblad
  • Een van de grootste theatervernieuwers van deze nog jonge eeuw.” Cultuurpers*****
  • Leukste uit me leven. Felix, 8 jaar

Credits

regie Jetse Batelaan met Goele Derick, Jente De Motte, Hanneke van der Paardt, Tjebbe Roelofs, Peter Vandenmeulenbroecke en Jurjen Zeelen decor en licht Theun Mosk kostuums Liesbet Swings muziek Gerjan Piksen tekstbijdragen Don Duyns dramaturgie Peter Anthonissen regie-assistentie Tim Verbeek foto Tim Enthoven

https://www.hzt.nl
https://artemis.nl

Bekijk en luister online