fABULEUS / Anna Bentivegna, Ayrton Fraenk & Zoë Demoustier
Dans
STUK
Soetezaal
45'
4-8 jaar

Ticketprijzen

€ 8 - € 1,60 met UiTPAS met kansentarief

Drie eenzame figuren zijn op zoek naar een thuis. Maar wat betekent dat precies, een ‘thuis’? Is ‘thuis’ een synoniem voor een ‘dak boven je hoofd hebben’? Of betekent ‘dakloos’ toch nog iets anders dan ‘thuisloos’ zijn? Misschien heeft ‘thuis’ eerder te maken met een gevoel en maakt het niet zoveel uit of je al dan niet een huis hebt. In 'Nesten' wordt er gezocht naar dat gevoel van ‘thuis zijn’ met behulp van onder meer een schild, een tent, een kamp. Maar soms vinden de spelers het thuisgevoel in zichzelf, of bij elkaar? 'Nesten' is een visuele en fysieke voorstelling over veiligheid, geborgenheid en vriendschap in een kartonnen wereld.

Anna Bentivegna en Zoë Demoustier dansten in verschillende fABULEUS-producties en studeerden nadien samen aan de Mime Opleiding in Amsterdam. Daar leerden ze Ayrton Fraenk kennen. Met hun eerste kinderproductie 'Nesten'  snijden ze een groot thema aan voor kleine mensjes.

In de pers

  • Zo lief, en ook zo leuk en grappig. Ook voor oudere kinderen en grote mensen. – Tuur Devens, Theaterkrant.nl
  • Intieme zoektocht naar een warm nest

Credits

concept & spel Anna Bentivegna, Zoë Demoustier & Ayrton Fraenk eindregie: Jef Van gestel dramaturgisch advies Peter Anthonissen muziek Michiel De Malsche kostuumadvies Annemie Boonen techniek Pol Verwilt productieleiding Eline Develtere productie fABULEUS met de steun van de stad Leuven en de Vlaamse Gemeenschap met dank aan Semna Segal en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK)

www.fabuleus.be