Stijn in het hoofd van Hawking

Stijn Meuris & Het Room 13 Orchestra
Theater, Concert
90'
10-12 jaar

Ticketprijzen

€ 10 - € 2 voor UiTPAS met kansentarief

Mensen kijken al eeuwenlang naar het heelal, maar op sommige vragen - te complex voor woorden soms - bleef het antwoord zoek. Waar begon de ruimte? En de tijd? Waar kwam het licht vandaan?

Tot Stephen Hawking ten tonele verscheen, een briljant wetenschapper met een passie voor zwarte gaten, andere universums en het wonder van de tijd. Een man die niet veel anders kon dan nadenken over dimensies, over het plooien van de tijd en over de mogelijkheid tot meerdere universums. Vorig jaar stierf hij, de mensheid bleef achter met verwondering – en misschien met nog méér vragen … . Onlangs, op 10 april, werd de allereerste foto van een zwart gat genomen, jammer dat hij dat niet meer meemaken kon!

Duik mee in zijn briljante brein, in een verhaal met muziek van Monza en Noordkaap, animatie, wetenschap en magie. Met 26 topmuzikanten van Room 13 Orchestra en Stijn Meuris ontdek je de wondere wereld van wat zich boven ons bevindt. En achter ons, en voor ons. De wondere wereld van het brein van Stephen Hawking. Voor iedereen met zin voor avontuur.

In de pers

- TV Limburg was bij de generale repetitie

Credits

van en met Stijn Meuris en het Room 13 Orchestra tekst Stijn Meuris muziek Yves Meersschaert projecties en beelden Lise Vanlerberghe in samenwerking met Moment Tongeren

Bekijk en luister online