Festivalcentrum

Het Festivalcentrum van 'Rode Hond' vind je dit jaar in 30CC/Schouwburg. Het wordt letterlijk het middelpunt van het festival, een feestelijke tussenstop op je traject van de ene activiteit naar de volgende. 

30CC serveert er een gebald programma, met spelplezier als thema. Je speelt er analoge en digitale games, loopt de 'Rode Hond'-goochelaar (foyer) tegen het lijf, duikt in de photo booth (2de verdieping - eretrap) of gaat voor een complete metamorfose met facepaint en een nieuwe haarstijl (foyer). Je bent er ook de hele dag welkom voor pannenkoeken en soep, voor koffie of iets fris.

Openingsfeest!

BAZART, de kunstjeugdbeweging die speelt met cultuur en kilo’s plezier, opent dit jaar Rode Hond. Een mega kussengevecht, een flashmob, een schreeuwkoor of een te gekke fanfare … de kinderen van BAZART bepalen eind september zelf wat het wordt. Maar dat het zal knallen, is alvast zeker! (za, 10.00 uur, alle leeftijden)

Musicalclub

Elke dag verandert Musicalcompagnie Mithe de foyer in een kleine musicalclub. Kom tijdens dit vieruurtje meezingen op de wereldberoemde liedjes van 'Annie' en 'Grease', speel de 'Musicalquiz' of geniet van het 'Kids Sing Hits' concert! (za - di, 16.00 uur, alle leeftijden)

Spelplezier

In en rond de Schouwburg kan jij je uitleven met digitale en analoge spellen. Alleen of in groep, je ontdekt er beslist iets nieuws. 

 • Experimenteer met audiovisuele kunstspelletjes in het 'Gamelab' (vestiairehal), test je geheugen met 'Pixel Picasso' (vestiairehal), zoek het juiste geluid op de trappen van 'Rolling_stairs' (vestiairehal) of maak licht en geluid op 'Woop' (buiten), de interactieve wip. (za - di, alle leeftijden)
  Op maandag en dinsdag leer je het gebouw bovendien van binnen en buiten kennen dankzij het actieve 'Schouwburgspel' (onthaal) (14.00 uur, 6-12 j).
  • Ook aan analoge spellen is er geen gebrek: het 'Speelcafé' (foyer) van Speelgoed Mertens biedt je een tiental spellen aan met deskundige uitleg, er zijn reuzegrote 'XL Games' (buiten) en je kan ook spelen of chillen op de gehaakte 'Playmate' (eretrap) van Den Draad. (za - di, alle leeftijden)

  Kinderkaap (volzet!)

  Voor de allereerste keer biedt 'Rode Hond' een vierdaags vakantiekamp aan, met dank aan Koning Kevin en 30CC. 'KinderKaap' wordt een bijzonder avontuur voor iedereen behalve … grote mensen! Kom op ontdekking op, naast, achter of onder het podium en kaap die eerste rij van de voorstelling weg! (za - di, 6-12 j)
  Dit kamp is intussen al helemaal volzet. Maar neem plaats op de wachtlijst en we contacteren je als er een plaatsje vrijkomt!

  En op de planken

  Uiteraard geniet je elke dag ook van een straffe voorstelling op de planken van de Schouwburg.