Festivalcentrum

in 30CC/Schouwburg

Het festivalcentrum in 30CC/Schouwburg is het middelpunt van het festival. Een fijne tussenstop op je weg van de ene naar de andere activiteit. Je vindt er non-stop interactief digitaal spelplezier in alle hoeken en kanten en in de wondermooie zaal beleef je straffe voorstellingen. 

Je bent er heel de dag welkom voor een drankje en een stapel lekkere pannenkoeken. 

Ook voor tickets en extra informatie ben je hier op de juiste plaats.

openingsfeest

Het is er niet, maar je ziet het wel! Samen met Link in de Kabel maken de kinderen van de Leuvense kinderwerking Kettekeet en van MPC Terbank een unieke augmented reality-ervaring. Virtuele elementen worden toegevoegd aan de Schouwburg. Figuren bedenken, 3D-modellen maken, programmeren ... de kinderen doen het allemaal zelf.

Het resultaat wordt een coole beleving die je zelf kan uittesten tijdens het toonmoment in de Schouwburg. Aansluitend trakteert het Leuvens popkoor The Flat Nuts je op een streepje muziek.
Met een gratis pannenkoek voor alle aanwezigen!

(Openingsfeest: za, 11.00 uur + The Flat Nuts: 13.30 uur - 5-12 jaar - gratis))

digitale pret

Je komt handen en ogen tekort in de Schouwburg. Leef je uit op de digitale installaties. Trek een gekke bek voor de camera van de photo booth. Of ga het Metamorfosium binnen en kom buiten met een artistiek kapsel en creatieve make-up.
(za -di, 10.00 - 18.00 uur - 5-12 jaar - gratis)

kinderkaap: op kamp met Rode Hond

Vier dagen lang kaap je samen met een bende van Koning Kevin de Schouwburg. Kom op ontdekking op, naast, achter of onder het podium en kaap die eerste rij van de voorstelling weg! Elke dag bezoek je minstens één voorstelling of workshop. Nadien ga je daar creatief mee aan de slag. Trommelend, zingend, tekenend, spelend, knutselend, dansend … geef je vorm aan jouw gekke ideeën, wilde dromen of zotte uitvindingen.
(Kinderkaap: vierdaagse van za - di, 9.00 - 17.00 uur )

En op de planken

Uiteraard staan er ook straffe voorstellingen op de planken van de 30CC/Schouwburg.

  • Simple machines
   In Simple Machines probeert choreograaf Ugo Dehaes om de mens helemaal overbodig te maken in het creatieproces. Welkom in de toekomst!
   (zo + ma, 7-12 jaar)
  • Arena
   Voor en na de voorstelling Simple Machines wordt het publiek uitgenodigd om de robots zelf nieuwe bewegingen aan te leren in de installatie Arena, die meereist als decor van Simple Machines .
   (zo + ma, 7-12 jaar)
  • SURGE
   SURGE is een meeslepende audiovisuele dansvoorstelling uitgevoerd in een digitaal geprojecteerd landschap op muziek van de veelgeprezen elektro-muzikant Ital Tek.
   (di, 4-12 jaar)
  • Battle shake - Kids edition
   Maak je klaar voor een reeks spannende, grensverleggende dance battles van getalenteerde jongeren.
   (zo, alle leeftijden)
  • Circus! 
   Naar goede gewoonte selecteert de Leuvense circuswerkplaats CIRKLABO voor Rode Hond enkele internationale topacts van verschillende circushogescholen.
   (za, 4-12 jaar)

PRAKTISCH

 • Voor tickets en info over het hele festival kan je terecht aan de ticketbalie in de inkomhal van de Schouwburg.