Praktisch

Onze locaties

Van Schouwburg tot STUK, van boekhandels tot OPEK, van Cinema ZED tot M-Leuven ... Rode Hond zorgt voor een familiefeest in heel de stad!

Bereikbaarheid

Rode Hond bereik je het best te voet, per fiets of met De Lijn.

Kom je toch met de wagen? Gebruik dan de handige route- en parkingplanner.

Lunchen met kinderen

Op zoek naar een leuke lunchplek tijdens Rode Hond? Bij sommige Rode Hond locaties kan je ook lunchen. Zoals het vegetarische eetcafé Het strand boven de cinema bij Cinema ZED, Brasserie 't Oud Gasthuys aan 30CC/Wagenhuys en Vleugel F, Café Entrepot in OPeK, of bestel een stapel heerlijke pannenkoeken in het festivalcentrum.  
Visit Leuven vond nog enkele kindvriendelijke lunchplekjes.

Toegankelijkheid

De meeste Rode Hond locaties zijn uitermate toegankelijk.
Enkel Zaal de Kring en het Comeniusgebouw zijn niet toegankelijk met een rolstoel.

Ontdek Leuven

Centraal in België en helemaal zichzelf: dat is Leuven.

De eeuwenoude universiteitsstad met haar historische gebouwen staat volop in de 21ste eeuw. Leuven heeft een jonge dynamiek en barst van de initiatieven. Deze can-do stad is een broedplek voor vernieuwing: spin-offs van de internationaal toonaangevende universiteit, onverwachte samenwerkingen en projecten waar wetenschap, kunst, cultuur en maatschappij samenvloeien.
In de wandelstraten en op de ruime pleinen bepalen de studenten mee het ritme en de sfeer, zorgen de winkels, cafés en restaurants voor gezelligheid en gastronomie, bruist het bier en borrelen de ideeën.
Leuven is een stad op mensenmaat, omgeven door groene heuvels die de stad laten ademen. Met een rijk en vol cultuuraanbod is Leuven het hele jaar door het bezoeken waard.