Dolfje Weerwolfje

Joram Lürsen
90'
6 - 10 jaar

Ticketprijzen

€ 9 - € 1,80 voor UiTPAS met kansentarief

Dolfje weet niet wat hem overkomt wanneer hij in de nacht van zijn zevende verjaardag verandert in een wit pluizig dier: een wolfje. Bij het licht van de volle maan springt hij uit het raam van zijn kamer, de vrijheid tegemoet. Hij rent door het park en de tuin van de buren, vrolijk jagend op eenden en kippen. Als het licht wordt keert hij doodmoe huiswaarts, om een paar uur later wakker te worden als jongetje. Zijn pleegbroertje Timmie vindt het geweldig en doopt hem ‘Dolfje weerwolfje’. 

De gevoelige Dolfje wil helemaal geen weerwolfje zijn. Hij is bang dat zijn pleegouders hem niet meer willen als ze ontdekken wie hij werkelijk is. Dolfje wil zijn geheim koste wat kost bewaren. Maar gaat dat wel lukken? Het is tenslotte iedere maand wel een keer volle maan ...

Met Dolfje Weerwolfje schiep Paul van Loon een van Nederlands populairste hedendaagse jeugdboekpersonages. Al sinds 1996 kunnen kinderen genieten van de spannende en grappige avonturen van Dolfje. Regisseur Joram Lürsen verfilmde het eerste boek van deze populaire boekenreeks. Het resultaat is een even spannende als schattige film over de onzekerheid van het anders zijn en de angst om er niet bij te horen.

Credits

Joram Lürsen - 2011 - Nederland - Nederlands gesproken

www.cinemazed.be

Bekijk en luister online