Simple Machines

Ugo Dehaes
45'
7 -12 jaar

Ticketprijzen

€ 8 - € 1,60 voor UiTPAS met kansentarief

We leven in een wereld die gedomineerd wordt door economische principes die ons aanzetten om alles zo efficiënt en goedkoop mogelijk te maken. Als antwoord hierop ontsloeg choreograaf Ugo Dehaes al zijn dansers en onderzocht hoe hij zelf robots kan kweken en trainen. Van heel dichtbij zie je hoe robots evolueren van vissen naar rupsen en torren tot ze zelf een dansvoorstelling maken.

Simple Machines is een poging om de mens helemaal overbodig te maken in het creatieproces. Welkom in de toekomst!

Arena – Ugo Dehaes


Al sinds de oudheid is de mens gefascineerd door het maken van en fantaseren over artificiële mensen en mechanische automaten. Het is dus geen wonder dat robots ondertussen alomtegenwoordig zijn in onze hedendaagse maatschappij. Wist je dat robots tegen 2030 meer dan 800 miljoen jobs zullen uitoefenen?

In zijn Forced labor -cyclus onderzoekt Ugo Dehaes onze fascinatie voor robotisering en past het toe in zijn eigen artistieke proces: hoe kunnen dansers vervangen worden door robots en hoe kan hij zijn rol als choreograaf overlaten aan artificiële intelligentie? 

Voor en na de voorstelling Simple Machines wordt het publiek uitgenodigd om de robots zelf nieuwe bewegingen aan te leren in de installatie Arena, die meereist als decor van Simple Machines.

  • zo, 13.00-17.45 uur, niet tijdens de voorstellingen om 14.00, 16.00 en 18.00 uur 
  • ma, 10.00-15.45 uur, niet tijdens de voorstellingen om 11.00, 14.00 en 16.00 uur
  • op podium Schouwburg

Credits

van en met Ugo Dehaes scenografie en compositie Wannes Deneer dramaturgie Marie Peeters productie kwaad bloed en Tuning People coproductie C-TAKT in samenwerking met STORMOPKOMST

www.kwaadbloed.com

Bekijk en luister online