Arcade Game Hall

Devillé Arcade
do 04/11/2021 - 10:00
gratis
vr 05/11/2021 - 10:00
gratis
za 06/11/2021 - 10:00
gratis
zo 07/11/2021 - 10:00
gratis
Games
Games, Gratis, Welcome to all
30CC/Schouwburg
festivalcentrum
doorlopend van 10.00 tot 18.00 uur
5-12 jaar
Dit evenement is gratis

Het festivalcentrum is dit jaar een coole Arcade Game hall en barst van het spelplezier. De getalenteerde gameontwikkelaars van Devillé Arcade ontwikkelden speciaal voor Rode hond digitale games die je helemaal coronaproof kan spelen met je bubbel! Dagelijks kan je ook de première beleven van de Schouwburg audiotour – ontdek alle geheimen en verborgen kantjes van de Schouwburg. Daarnaast kan je ook steeds terecht voor tickets & info, een natje en een droogje in de foyer.

In de  foyer

In de foyer nodigt een reusachtig houtskelet in de vorm van een walvis je uit om vier unieke games te spelen met voetbesturing en LED visuals:

  • Line Wobbler door Robin Baumgarten: dit intussen legendarische ééndimensionale avontuur kan je hier voor het eerst met de voeten spelen. Spring recht in de actie, manipuleer de unieke Wobble controller met de toppen van je tenen en laat de ontsmetting maar achterwege.
  • Skeeper door Gregory Kogos: de kleuren van een LED strip komen steeds sneller naar je toe gegleden, blijf in het ritme en maak dezelfde kleuren met de lichtgevende knoppen.
  • RotoRing door Gregory Kogos: een circulaire puzzel platformer met mooie lichtjes. Wederom voor het eerst aangepast om “met je voeten te spelen”. In alle betekenissen van die uitdrukking.
  • Trippy Tiles door Devillé Arcade: verbreek de highscore in de steeds moeilijker wordende game met lichtgevende voetknoppen.

In de inkomhal en de gangen

Daarnaast vind je in de Schouwburg een arsenaal aan arcade game installaties met artistieke indiegames, aangepast met corona-vrije besturing.

  • DOOM BUTTONS door Devillé Arcade: vier spelers, vier knoppen op anderhalve meter afstand van elkaar. Schoenzolen op de knoppen! Klaar om obstakels te ontwijken, elkaar uit de nood te helpen en samen de highscore te verbreken.
  • Twee arcadekasten met games door het Sokpop collectief uit Nederland. Aan de meeste blockbuster games wordt jaren gewerkt door gigantische teams. Sokpop houdt het intiemer en vooral wat anarchistischer, om de 2 weken gooien ze een gloednieuwe game online, het punk equivalent uit de gamewereld. We trekken die sfeer door in de besturing.
  • Teken - Devillé Arcade: Start met een blanco blad en spelwereld. Een diertje verschijnt in het spel, geef het kleur met potlood op papier. Kruip rond tussen zelf getekende bomen en dieren, ontdek de geheimen in elk diorama. Klaar met tekenen en spelen? Hang je creatie op aan de expo-muur!
  • Bart Bonte - Bart Bonte maakt al decennia lang verfrissende puzzel games. Zijn kleurenreeks: Yellow, Red, Black, Green, Blue, Pink met in eerste oogopslag minimalistische maar geniale out-of-the-box puzzels. Wij presenteren deze games in unieke kasten bijpassend bij het kleurenschema van de games.
  • Games Leuvense kinderwerkingen en Link in de Kabel: de kinderwerkingen Kettelo, Kettekeet en Fabota maakten hun eigen game – kom deze ontdekken.


Check alle activiteiten in het Festivalcentrum

Welcome to all


Credits

www.devillearcade.com

Kijk ook eens bij:

do 04/11/2021 - 10:00
ticketinfo via de verschillende events
vr 05/11/2021 - 10:00
ticketinfo via de verschillende events
za 06/11/2021 - 10:00
ticketinfo via de verschillende events
zo 07/11/2021 - 10:00
ticketinfo via de verschillende events

Welkom! Openingsfeest

i.s.m. Link in de Kabel en kinderwerking Fabota
do 04/11/2021 - 11:00
gratis