Coronaproof Arcade Gamehall

do 05/11/2020 - 10:00
Geannuleerd
vr 06/11/2020 - 10:00
Geannuleerd
za 07/11/2020 - 10:00
Geannuleerd
zo 08/11/2020 - 10:00
Geannuleerd
Gratis, Welcome all / easy language
30CC/Schouwburg
Festivalcentrum
doorlopend van 10.00 tot 18.00 uur
6 tot 12 jaar
Dit evenement is gratis

Het festivalcentrum is dit jaar een coole gamehall vol spelplezier.
De getalenteerde gameontwikkelaars van Devillé Arcade ontwikkelden speciaal voor Rode hond acht digitale games die je helemaal coronaproof kan bedienen met je voeten!

In de foyer 

Een reusachtig houtskelet in de vorm van een walvis nodigt jullie uit om vier unieke games te spelen met coronaproof besturing en LED visuals.

  • Line Wobbler door Robin Baumgarten: dit intussen legendarische ééndimensionale avontuur kan je hier voor het eerst met de voeten spelen. Spring recht in de actie, manipuleer de unieke Wobble controller met de toppen van je tenen en laat de ontsmetting maar achterwege. 
  • Skeeper door Gregory Kogos: de kleuren van een LED strip komen steeds sneller naar je toe gegleden, blijf in het ritme en maak dezelfde kleuren met de lichtgevende knoppen. 
  • Rotoring door Gregory Kogos: een circulaire puzzel platformer met mooie lichtjes. Wederom voor het eerst aangepast om “met je voeten te spelen”. In alle betekenissen van die uitdrukking.
  • Light Box door Devillé Arcade: verbreek de highscore in de steeds moeilijker wordende game met lichtgevende voetknoppen.

In de inkomhal en de gangen

Daarnaast vinden jullie  vier arcade game-installaties met artistieke indiegames, aangepast met coronaveilige besturing.

  • DOOM BUTTONS door Devillé Arcade: vier spelers, vier knoppen op anderhalve meter afstand van elkaar. Schoenzolen op de knoppen! Klaar om obstakels te ontwijken, elkaar uit de nood te helpen en samen de highscore te verbreken. 
  • Een andere installatie laat de knoppen volledig achterwege en detecteert handgebaren in de lucht, ontdek zo een surrealistische spelwereld. 
  • Twee arcadekasten met games door het Sokpop collectief uit Nederland.
    Aan de meeste blockbuster games wordt jaren gewerkt door gigantische teams. Sokpop houdt het intiemer en vooral wat anarchistischer, om de 2 weken gooien ze een gloednieuwe  game online, het punkequivalent uit de gamewereld. We trekken die sfeer door in de besturing.

Check alle activiteiten in het Festivalcentrum

Bij de Bink!-voorstellingen vragen we met aandrang om te letten op de vermelde minimumleeftijd.
Daarmee willen we de kinderen, de ouders en de spelers een aangename voorstelling bezorgen.